Cursussen en workshops

Van Beek Rotterdam

Op zaterdag 1 juli was er bij de firma van Beek in Rotterdam een workshop die zich richtte op de techniek van het "ets tekenen". Een techniek waarbij op een ets achtige wijze een tekening wordt gemaakt. Deze tekening wordt in het algemeen opgebouwd door eerst de tonen te ontdekken in een compositie met houtskool. 

Licht en donker daar gaat het in principe om.

En zo een afwisseling te krijgen in zwart en wit tonen waardoor in de tekening diepte ontstaat.

Je wordt dan als het ware de tekening "ingezogen".

De cursisten waren enthousiast over de mogelijkheden die je met betrekkelijk eenvoudige materialen kunt bereiken.

Mocht u interesse hebben in het uw eigen maken van deze tekentechniek laat uw reactie dan weten via mijn site in het kopje "contact".

U kunt uw interesse echter ook laten weten bij van Beek op de Hoogstraat in Rotterdam.

of via onderstaande website van van Beek

Op zaterdag 24 juni heeft Bep een demonstratie gegeven met de fineliners van de firma Staedtler waar hij sinds enige tijd een samenwerkingsverband mee heeft. De demonstratie vond plaats bij de winkel van van Beek in Rotterdam.

Op zaterdag 2 juli geeft hij daar ook een workshop.

Eventueel geïnteresseerden kunnen zich via de website van van Beek opgeven voor deelname:

 http://www.vanbeekart.nl/page/106/workshops-en-demo/

Op zondag 25 juni was Bep samen met schrijfster Anne Mieke Vermeulen bij de jaarlijks terugkerende en druk bezochte fair in Oudemolen. Samen hebben ze daar hun boek "Kunst van Leven" kunnen presenteren. Anne Mieke heeft enkele passages uit het boek voorgelezen, terwijl Bep liet zien hoe hij met zijn "ets-tekentechniek" tot de resultaten is gekomen van de illustraties in het boek.

Het was een bijzonder plezierige dag waarbij heel erg veel geïnteresseerde bezoekers de fijne kneepjes van het artistieke vak wilden leren ontdekken.

De "Prullenkast" een antiekboerderij waar een en ander plaats vindt is een uitstekende locatie om een dergelijk evenement zeer succesvol te laten zijn.

Overigens biedt deze locatie ook de mogelijkheid om workshops te verzorgen in groepen of op maat voor geïnteresseerden.

http://deprullenkast.nl/

Heeft u interesse? Geef u op via het kopje "contact" bovenaan de keuzebalk.

 

 

Bep Bernard verzorgt cursussen en workshops voor zowel bedrijven als aan privé personen op het gebied van schilderen en tekenen.

Deze cursussen en workshops zijn op maat gesneden naar de behoefte van de wensen van opdrachtgevers en variëren in duur van 1 dag tot meerdere dagen. Zowel beginnende kunstenaars als gevorderden kunnen een programma verwachten in diverse technieken.

Deze programma's kunnen worden gegeven op diverse locaties.

Bep werkt zelf samen met de eigenaar van een prachtige locatie in Oude Molen met de naam "De Prullenkast", midden in de natuur waarin de vroegere Hollandse landschapsschilders hun schitterende werken tot stand brachten.

Voor meer informatie kunt u zich tot de kunstenaar richten via het hoofdmenu: "Contact".  

Cursussen en workshops in Frankrijk

Bep verzorgt ook kunstschildersprogramma's in Frankrijk in voor- en najaar.

In het prachtige gebied van de Tarn en Garonne worden op verschillende locaties trainingen gegeven waarbij geleerd wordt om in de natuur te tekenen en te schilderen.

De mogelijkheden voor het verblijf ter plaatse kunnen naar believen op maat worden geregeld. Voor meer informatie kunt u zich via het Contact formulier in verbinding stellen met de kunstenaar.

Avond in de Tarn en Garonne

Scholen

Ook op scholen heeft Bep Bernard in de afgelopen jaren zijn enthousiasme voor de beeldende kunsten aan de leerlingen overgedragen.

Om naar de mogelijkheden te kunnen informeren voor uw eigen school moet gebruik gemaakt worden van het contact formulier in het hoofdmenu te vinden onder "Contact"

Tijdens lessen bij leerlingen op de basisschool in Standdaarbuiten

Bep heeft in het verleden ook ervaring opgedaan met het geven van cursussen aan gehandicapten.

Hij beleeft ook in Frankrijk erg veel plezier aan de begeleiding van mensen met een geestelijke of lichamelijke achterstand.

Op de foto's is Bep te zien met zijn grote vriend Étienne uit Caussade in Frankrijk waar hij al de nodige werkstukken mee gemaakt heeft. 

Étienne Cabrol